Що таке Threads з Instagram? І чому всі про це говорять?

В липні 2023 року було запущено нову соціальну мережу Threads. В перші 24 години в ній зареєструвалися понад 50 млн осіб.

Що потрібно знати про цю платформу просто зараз? В цій статті ми розберемося з феноменом нового сервісу.

Що таке Threads

Threads — це мобільний додаток, дуже схожий на функціонал Twitter. В застосунку користувачі можуть ділитися постами (обмеження до 500 символів), фотографіями і відео, оцінювати, коментувати і робити репости публікацій, а також підписуватися на цікаві акаунти. 

Стрічка новин в Threads представлена в єдиному варіанті – алгоритмічному, а це означає, що вона заповнюється контентом від людей, на яких користувач підписаний, і рекомендаціями відповідного контенту, подібно до схеми, використовуваної в Instagram. 

Є й недоліки. Немає можливості налаштувати Threads так, щоб показувалися повідомлення тільки від акаунтів, на які ви підписані, і не можна позбутися контенту невідомих акаунтів на головному екрані.

А ось набридливої реклами в Threads ще немає. Однак така ідилія, вочевидь, довго не триватиме. Meta отримує значний дохід від відстеження дій користувачів в Інтернеті та використовує його для таргетованої реклами.

Загалом, це стандартний сервіс мікроблогів для обміну повідомленнями між користувачами з різних куточків світу. Нині він доступний в 100 країнах, в Україні теж.

Як зареєструватися в Threads

Threads доступний для скачування з магазину додатків – App Store або Google Play, залежно від операційної системи вашого пристрою. Для використання Threads користувач повинен мати акаунт в Instagram, принаймні наразі це єдиний варіант реєстрації.

На одному з початкових етапів система запропонує вам автоматично підписатися на всіх користувачів, які є вашими друзями в Instagram. 

Але ви можете відмовитися від цієї пропозиції, якщо плануєте використовувати Threads з іншою метою і не хочете, щоб ваші друзі могли стежити за вашими постами.

Важливо знати: Instagram і Threads тісно пов’язані один з одним. Спеціальні налаштування дають змогу синхронізувати контент між обома платформами, включно з постами, посиланнями, фотографіями та відео. Крім того, якщо ваш акаунт в Instagram має верифікацію (галочка), вона також буде відображатися і в Threads.

Функції Threads

Додаток дає змогу робити публікації, що містять до 500 символів, що майже вдвічі перевищує ліміт Twitter, де максимальна кількість символів обмежена до 280.

Крім цього, користувачі можуть публікувати п’ятихвилинні відео і доповнювати свої пости зображеннями – максимум десять штук. Також є опція ділитися повідомленнями, розміщуючи посилання на інших платформах.

А ось чого тут немає, так це функції особистих повідомлень. Таким чином, неможливо відправити повідомлення безпосередньо конкретному користувачеві, і люди змушені використовувати інші соціальні мережі для цієї мети.

Ще в додатку відсутня система автоматичного перекладу тредів з іноземної мови українською, аналогічно до функції, що надається в Twitter.

Топ-10 фактів про Threads

  1. Після запуску Threads залучив 50 000 000 користувачів за першу добу свого існування.
  2. Характеристики контенту в додатку Threads включають пости з обмеженням до 495 знаків, можливість розміщення фотографій і відео тривалістю до 5 хвилин, а також функцію репоста і зовнішніх посилань із привабливим прев’ю.
  3. Threads нагадує Twitter, а ось атмосфера тут інша – поки все цікаво, користувачі з радістю спілкуються, жартують і вітають один одного.
  4. Зараз стрічка в додатку Threads не дуже «розумна» і відображає всіх користувачів, на яких ви підписані в Instagram. Якщо вам потрібно почистити зайвих підписників — саме час.
  5. Немає функції хештегів і опитувань, хоча багато хто цього очікував.
  6. За першу добу рандомний користувач Threads отримав 1600 підписників. Вражає, правда?
  7. Видалення облікового запису в додатку Threads можливе тільки разом із видаленням облікового запису і в Instagram. Тому будьте обережні, якщо не хочете втратити свій профіль.
  8. ChatGPT уже створив перший пост і контент-план на тиждень для Threads. Спробуйте зробити те ж саме і ви.
  9. Запуск програми «набагато перевершив наші очікування», – саме так сказав гендиректор Meta Марк Цукерберг.
  10. Білл Гейтс опублікував гіфку, що показує, як він приєднується до Threads.

Тред в Threads і Твіт в Twitter: порівняння

Тред в Threads:

В Threads тред (або thread) позначає послідовність повідомлень, пов’язаних спільною темою або обговоренням. Це може бути серія пов’язаних постів, фотографій або відео, відправлених в одному чаті або діалозі. Таким чином, тред являє собою ланцюжок повідомлень, які можна легко переглядати і відстежувати.

Твіт в Twitter

Твіт в Twitter — це окреме коротке повідомлення, яке може містити текст, фотографії, відео або посилання. Поодинокі твіти зазвичай не пов’язані між собою в логічну послідовність.

Що обрати для бізнесу: Threads чи Twitter?

В обох майданчиків є свої переваги. Основний плюс Twitter – він звичний і добре вивчений.

В Twitter ви можете: 

  • Розміщувати новини, оновлення та акції свого бізнесу, щоб привернути увагу потенційних клієнтів. 
  • Спілкуватися з вашою аудиторією через відповіді на твіти і прямі повідомлення. 
  • Використовувати хештеги для розширення охоплення і залучення користувачів, які цікавляться темами.
  • Створювати тематичні кампанії та конкурси для підвищення впізнаваності бренду і залучення аудиторії.

А як використовувати нову платформу Threads для бізнес-цілей?

  • Активно взаємодійте з аудиторією, публікуючи короткі пости з новинками, рекламними пропозиціями та інформацією про продукти.
  • Встановлюйте партнерські відносини з іншими компаніями, брендами та особистостями.
  • Проводьте опитування, отримуйте зворотний зв’язок від клієнтів, вивчайте їхні бажання і потреби.
  • Беріть участь у створенні трендів, які стануть вірусними.
  • Створюйте та діліться інформативним контентом про вашу продукцію.

На якому майданчику зупинити вибір – вирішувати вам.
Twitter гаряче улюблена і використовувана соцмережа безлічі людей, там ви точно знайдете аудиторію.

А Threads ще новачок, але, можливо, він стане перспективнішим за Twitter і перетягне всі лаври на себе.

Заключення

Threads ще слабо вивчена соціальна мережа. Так, вона цікава і може класно себе показати в майбутньому. Але у неї є і мінуси, які помітили багато користувачів.

Наприклад, тут легко банять за неприйнятний контент. Напишете щось, що не відповідає політиці застосунку, і вам випишуть бан.

Було здивування і з приводу того, що в Threads загальна стрічка виводила пости від усіх можливих джерел: як від тих, на кого користувач підписаний, так і від тих, кого він навіть не знав. Це викликало негативне ставлення.

Пізніше з’явилася функція блокування акаунтів, які не подобалися користувачеві, проте вона не завжди працювала належним чином – як і раніше, «тредси» від непотрібних людей могли з’являтися у стрічці.

Але давайте дамо Threads ще трохи часу? Недоробки можуть виправити і нова платформа заграє зовсім новими фарбами…

А поки що ви можете скласти власне враження про цю соціальну мережу і зробити свій перший «тредс» просто зараз.

Поширені запитання

  1. Завантажте додаток через App Store або Google Play. 
  2. Відкрийте його і виберіть опцію «Увійти за допомогою облікового запису Інстаграм». 
  3. Зареєструйтеся у своєму обліковому записі, внесіть необхідну інформацію та виберіть тип профілю.

Одна з найзручніших переваг – можливість імпортувати вашу біографію з Інстаграма. Вам не потрібно повторно створювати заголовок профілю, думати, що в ньому написати.

Реєстрація займає всього кілька секунд.

Мета додатка – полегшити і поліпшити комунікацію та обмін повідомленнями між близькими друзями в Instagram. Він дає змогу користувачам швидко спілкуватися з тими, хто перебуває в їхньому списку близьких друзів на Instagram, і ділитися моментами зі свого життя у вузькому колі осіб.

Тут ви можете ділитися своїми думками у вигляді коротких постів до 500 символів.

Схема обміну повідомленнями схожа на Twitter. Користувачі діляться своїми думками і створюють для цього різні теми. Потім можна вибрати, хто може відповідати в ланцюжку обговорення: підписники, профілі, на які є підписка, або тільки згадані юзери.

Обрана аудиторія може відповісти в гілці зображеннями, відео або текстом. Це і є потоки.

  1. Запустіть додаток і торкніться іконки в центрі екрана.
  2. Наберіть потрібний текст і, якщо хочете додати картинку, натисніть на значок скріпки.
  3. Виберіть користувачів, які зможуть відповідати, і за необхідності додайте посилання.
  4. Коли закінчите редагування, натисніть кнопку «Опублікувати».

Замовити дзвінок

Замовте зворотний дзвінок.

    Натискаючи на кнопку, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Умовами використання